Osuuskunta ItäMaidon ja Osuuskunta Maitosuomen yhdistyminen varmistui

Osuuskunta ItäMaidon ja Osuuskunta Maitosuomen edustajistot ovat tänään päättäneet, että osuuskunnat yhdistyvät 1.9.2019 uudeksi Osuuskunta Maitosuomeksi. Uutta osuuskuntaa valmistelee ylimenokauden hallitus.

Virallinen tiedote avautuu tästä.


ItäMaito Valmakaupat ovat kaikille avoimia, ystävällisen palvelun ostospaikkoja ympäri itäistä Suomea! Valmakauppojen suorat yhteystiedot löydät sivun alapalkista. Hyödynnä erityisedulliset tarjouksemme. Kysy Valmakaupoista!

Informaatiota valmakaupoistamme

Kuhmo, Polvijärvi ja Suomussalmi  Valmakaupat ovat suljettu ruokatauon aikana klo 11.30-12.00 ja Kestilä klo 11.00-11.30.

Kiteen Valmakaupan uudet aukioloajat 1.11.2018 alkaen: ma-pe 9.30-16.00.

Ilomantsin Valmakaupan aukioloajat: ma-pe 9-16.30, la 10-13

Kaikkien osuuskuntien Valmakauppojen yhteystiedot löytyvät tästä.


Tietosuojaseloste
 

Jäsenasiat ja maidontilitys

OSUUSKUNNAN JÄSENYYS

Maidontuottajan tulee ottaa yhteyttä maidontilittäjään jäsenyyteen liittyvissä tilanteissa, joita ovat esim. sukupolvenvaihdos, tuotannon lopettaminen, osuusmaksujen määräytymiseen ja perintään liittyvät asiat. Maidontilittäjä hoitaa myös sijoitusosuuksiin liittyvät asiat.

Säännöissä on määräykset osuusmaksujen lukumäärän perusteista, osuuden hinnasta ja perintäajasta.

OSUUSPÄÄOMALLA SITOUDUTAAN OMISTAJUUTEEN

Osuuskunnan jäsenten taloudellinen sitoutuminen osuuskuntaan tapahtuu osuuspääoman kautta. Jokainen Osuuskunta ItäMaidon jäsen on velvollinen osallistumaan osuuskunnan säännöissä määritetyllä tavalla osuuspääoman kartuttamiseen.  Osuuspääoma on ItäMaidon tärkein oman pääoman muoto. Jäsenen osuuspääoman määrä vaihtelee tilan ItäMaitoon toimittaman maidon raha-arvon muutosten mukaan. Osuuspääoman täyteen maksaminen nostaa jäsenen nettovarallisuutta.

OSUUKSIEN VAIKUTUS NETTOVARALLISUUTEEN

Osuuskunta ItäMaidon osuudet kerryttävät jäsenelle verotuksessa nettovarallisuutta. Verotuksessa maatalouden varallisuudeksi kirjataan jäsenen osuuksien lukumäärän mukainen vertailuarvo ja maksamaton osuusmaksu käsitellään maatalouden velkana, joka merkitään veroilmoitukseen nimellisarvossa.

OSUUSPÄÄOMAN MAKSAMINEN

Osuuspääoma peritään sääntöjen mukaisena  15 vuoden perintäaikana maitotilistä pidättämällä.

OSUUSPÄÄOMALLE MAKSETTAVA KORKO

Osuuspääoman korko maksetaan vuosittain sen jälkeen kun edustajisto on käsitellyt edellisen tilikauden tilinpäätöksen ja päättänyt koron määrän tilikaudelta. Edustajisto kokoontuu yleensä huhtikuussa ja korko maksetaan toukokuun maidontilityksen yhteydessä kesäkuussa.

Kultakin tilikaudelta maksettava korko maksetaan sille osuuspääomalle, joka on ollut perittynä tilikauden esimmäisenä päivänä. Esimerkiksi kesäkuussa 2019 maksetaan korkoa tilikaudelta 2018 sille osuuspääomalle, joka on peritty 1.1.2018. Korko maksetaan siis aina sille pääomalle, joka on koko kalenterivuoden osuuskunnan käytössä.

OSUUSPÄÄOMAN PALAUTUS

Maksettu osuuspääoma palautetaan jäsenelle, kun jäsen eroaa osuuskunnasta. Palautus maksetaan vuoden kuluttua eroamisvuoden tilikauden päättymisestä.

Maidontilittäjän tavoitat; puh. 010 381 4902, kirsi.vahaaho@valio.fi.

MAIDONTILITYS

Osuuskunta tekee kuukausittain maidontuottajan toimittamasta maidosta tilityksen.

Kuukausittaiset maidontilitykset, laatu- ym. tiedot löytyvät Valmasta.

 

Maidontuottajat voivat antaa kätevästi maidontilityksen kautta perittäväksi myymäläostot, MTK:n jäsenmaksut, korvamerkit, jalostussuunnitelmamaksut ja sorkanhoitajien laskutukset. 

uutisia tuottajille
 • Kuvia ItäMaito-päivissä 2019 maidonlaatupalkituista

  ...

  » Lue lisää
 • Pemon Päivä Maalla -tapahtuman arvonnassa voittaneet

  ...

  » Lue lisää
 • ItäMaidon Walter Ehrström kultamitalistit juhlivat

  ...

  » Lue lisää
Lisää uutisia uutisarkistossa