Osuuskunta ItäMaidon ja Osuuskunta Maitosuomen yhdistyminen varmistui

Osuuskunta ItäMaidon ja Osuuskunta Maitosuomen edustajistot ovat tänään päättäneet, että osuuskunnat yhdistyvät 1.9.2019 uudeksi Osuuskunta Maitosuomeksi. Uutta osuuskuntaa valmistelee ylimenokauden hallitus.

Virallinen tiedote avautuu tästä.


ItäMaito Valmakaupat ovat kaikille avoimia, ystävällisen palvelun ostospaikkoja ympäri itäistä Suomea! Valmakauppojen suorat yhteystiedot löydät sivun alapalkista. Hyödynnä erityisedulliset tarjouksemme. Kysy Valmakaupoista!

Informaatiota valmakaupoistamme

Kuhmo, Polvijärvi ja Suomussalmi  Valmakaupat ovat suljettu ruokatauon aikana klo 11.30-12.00 ja Kestilä klo 11.00-11.30.

Kiteen Valmakaupan uudet aukioloajat 1.11.2018 alkaen: ma-pe 9.30-16.00.

Ilomantsin Valmakaupan aukioloajat: ma-pe 9-16.30, la 10-13

Kaikkien osuuskuntien Valmakauppojen yhteystiedot löytyvät tästä.


Tietosuojaseloste
 

Hallintorakenne

ItäMaidon hallintorakenne

ItäMaito on maitotilayrittäjien omistama osuuskunta

ItäMaidon omistavat maitotilayrittäjät. Omistajien päätäntävalta kanavoituu edustajiston kautta. Jäsentilojen isännät ja emännät valitsevat edustajiston neljäksi vuodeksi kerrallaan postivaalissa. ItäMaidon säännöt ja vaalijärjestys avautuu tästä. Edustajiston vaaliin voi osallistua aktiivisesti osuuskuntaan maitoa toimittavan jäsentilan karjanhoitoon osallistuva henkilö.  ItäMaidon kolmannessa edustajiston vaalissa syksyllä 2017 edustajistoon valittiin vuosiksi 2018 - 2021 48 edustajaa eri puolilta toiminta-aluettamme. Edustajiston vaalin äänestysprosentti nousi ilahduttavasti yli 50 prosenttiin.

ItäMaidon edustajiston tärkeimpiä tehtäviä on valita osuuskunnalle hallitus, edustajiston tarkkailijat ja tilintarkastajat, vahvistaa tilinpäätös, sekä päättää tilikauden tuloksen käytöstä. Lisäksi edustajisto antaa suuntaviivoja osuuskunnan toiminnan kehittämiseen sekä toimii tärkeänä linkkinä ja tiedonvälittäjänä osuuskunnan ja jäsentilojen välillä. Osuuskunta pitää normaalisti kaksi kokousta vuodessa.

Edustajiston keskuudestaan valitsemat edustajiston tarkkailijat perehtyvät tarkastuskokouksissaan osuuskunnan toimintoihin ja hallintoon. Tarkkailijat perehtyvät kirjanpitoon ja taloushallintoon tavatessaan tilintarkastajia. Edustajiston tarkkailijat raportoivat havainnoistaan edustajistolle.

ItäMaidon edustajisto valitsee osuuskunnan hallituksen.  Tällä hetkellä hallituksessa on kahdeksan jäsentä eri puolilta toiminta-aluettamme. Hallituksen kokouksia on keskimäärin kerran kuukaudessa. Kokouksiin osallistuvat myös edustajiston puheenjohtajat ja esittelijänä toimii yleensä toimitusjohtaja. Hallitus päättää ItäMaidon strategisista linjauksista ja esimerkiksi  omaisuuden käyttöön liittyvistä asioista. Hallitus vahvistaa vuosittain toimintasuunnitelman, tavoitteet ja budjetin, sekä seuraa niiden toteutumista.  Hallituksen on edistettävä osuuskunnan etua huolellisesti  ja hoidettava sen asioita osuuskuntalain ja osuuskunnan sääntöjen mukaisesti. Osuuskunnan hallitus valitsee toimitusjohtajan, joka tiiviissä yhteistyössä hallituksen kanssa valmistelee ja johtaa osuuskunnan toimintaa.

Myös Valio Oy korkeimmat elimet, eli hallitus ja hallintoneuvosto, koostuvat maidontuottajajäsenistä. ItäMaito osallistuu merkittävällä panoksella Valion hallintoon. Valion hallintoneuvostossa kuusi henkilöä ja nelihenkisessä hallituksessa yksi jäsen on ItäMaidosta.

 
uutisia tuottajille
 • Kuvia ItäMaito-päivissä 2019 maidonlaatupalkituista

  ...

  » Lue lisää
 • Pemon Päivä Maalla -tapahtuman arvonnassa voittaneet

  ...

  » Lue lisää
 • ItäMaidon Walter Ehrström kultamitalistit juhlivat

  ...

  » Lue lisää
Lisää uutisia uutisarkistossa