Osuuskunta ItäMaito ja Osuuskunta Maitosuomi aikovat yhdistyä

Valion maidonhankintaosuuskunnat ja omistajat Osuuskunta ItäMaito ja Osuuskunta Maitosuomi aikovat yhdistyä 1.9.2019 aloittavaksi uudeksi osuuskunnaksi. Osuuskuntien hallitusten puheenjohtajat allekirjoittivat sulautumissopimuksen keskiviikkona 29.8.2018 Helsingissä. Sulautumisesta päätetään lopullisesti osuuskuntien edustajistojen kokouksissa tämän vuoden syksyllä.

Virallinen tiedote avautuu tästä.


ItäMaito Valmakaupat ovat kaikille avoimia, ystävällisen palvelun ostospaikkoja ympäri itäistä Suomea! Valmakauppojen suorat yhteystiedot löydät sivun alapalkista. Hyödynnä erityisedulliset tarjouksemme. Kysy Valmakaupoista!

Informaatiota valmakaupoistamme

Kuhmo, Polvijärvi ja Suomussalmi  Valmakaupat ovat suljettu ruokatauon aikana klo 11.30-12.00 ja Kestilä klo 11.00-11.30.

Kiteen Valmakaupan uudet aukioloajat: ma-to 9.30-17, pe 9.30-18, lauantaisin suljettu.

Ilomantsin Valmakaupan aukioloajat: ma-pe 9-16.30, la 10-13

Kaikkien osuuskuntien Valmakauppojen yhteystiedot löytyvät tästä.


 

Viisi omaa tuotantoneuvojaa - palveluksessasi!

Osuuskunta ItäMaidon neuvonta on osuuskunnan maitotilayrittäjille maksutonta.

Lataa neuvojakartta tästä ja lisätietoa neuvontatiimistä tästä.

Tuotantoneuvojat auttavat mm. maidon laatuun liittyvien ongelmien ratkaisussa. Osuuskunnan neuvonnasta saat alkuvaiheen apua myös mm. sukupolvenvaihdosasioihin ja navettainvestointeihin liittyen.

Neuvojien toimesta tehdään kehityskäynti vähintään 20 prosentille tiloista vuosittain. Kehityskäyntien avulla seurataan ja tuetaan tilojen toimintaa ja mm. Valiolaisen tuotantotavan toteutumista.

Osuuskunnan omien alueellisten neuvojien lisäksi maitotilayrittäjät voivat hyödyntää paikallisen ProAgrian neuvontaa.  Osuuskunta tukee ProAgrian maitotilaneuvontaa tuotosseurannan maitonäytteiden analysointikustannuksia vastaavalla summalla. Maitotilaneuvonnan tiloille suunnatut kustannukset peritään maitotilistä ProAgrioiden laskutuksen mukaisesti.

 

” Huolellisuudesta huolimatta vahinkoja voi sattua esim. antibioottimaidon tai pesuainevesien suhteen. Tilatason vahinkojen taloudellisen määrän pienentämiseksi ItäMaito korvaa kerran kalenterivuodessa puolet tilan hävittämästä maitoerästä. Edellytyksenä korvaamiselle on, että vahingosta on ilmoitettu ennen maitoauton tuloa tilalle. ”

uutisia tuottajille
Lisää uutisia uutisarkistossa