Osuuskunta ItäMaito ja Osuuskunta Maitosuomi aikovat yhdistyä

Valion maidonhankintaosuuskunnat ja omistajat Osuuskunta ItäMaito ja Osuuskunta Maitosuomi aikovat yhdistyä 1.9.2019 aloittavaksi uudeksi osuuskunnaksi. Osuuskuntien hallitusten puheenjohtajat allekirjoittivat sulautumissopimuksen keskiviikkona 29.8.2018 Helsingissä. Sulautumisesta päätetään lopullisesti osuuskuntien edustajistojen kokouksissa tämän vuoden syksyllä.

Virallinen tiedote avautuu tästä.


ItäMaito Valmakaupat ovat kaikille avoimia, ystävällisen palvelun ostospaikkoja ympäri itäistä Suomea! Valmakauppojen suorat yhteystiedot löydät sivun alapalkista. Hyödynnä erityisedulliset tarjouksemme. Kysy Valmakaupoista!

Informaatiota valmakaupoistamme

Kuhmo, Polvijärvi ja Suomussalmi  Valmakaupat ovat suljettu ruokatauon aikana klo 11.30-12.00 ja Kestilä klo 11.00-11.30.

Kiteen Valmakaupan uudet aukioloajat: ma-to 9.30-17, pe 9.30-18, lauantaisin suljettu.

Ilomantsin Valmakaupan aukioloajat: ma-pe 9-16.30, la 10-13

Kaikkien osuuskuntien Valmakauppojen yhteystiedot löytyvät tästä.


 

Osuuskunta apuna tilan kehittämisessä

ItäMaidon  neuvojat ovat maksutta käytössä asiantuntijoina tilan kehittämiseen liittyvissä keskusteluissa. Sukupolvenvaihdoksen toteuttamiseen ja tuotantorakennusten suunnitteluun tarjotaan monipuolista osaamista yhteistyöverkoston kautta.

Tuotantorakennusinvetointeihin osuuskunta antaa myös taloudellista apua kehittämisrahan muodossa.

Itä maito tukee tilan kehittämistä sekä laajennuksen että uudisrakennuksen ollessa kyseessä. Kehittämisrahaa maksetaan tuotantorakennusten sekä erillisten lantaloiden tai säilö-, vilja- ja seosrehuvarastojen suunnittelukuluista. 

Kehittämisrahan voi hakea rakennuksen valmistumisen jälkeen, kahden vuoden kuluessa sen käyttöönotosta. Hakua varten on olemassa erillinen lomake, jonka voit pyytää kehittämisneuvojalta tästä linkistä.

Tuotantorakennusten suunnitteluun saat apua mm. alueesi ProAgrialta – tästä linkistä pääset ProAgrian valtakunnalliselle sivulle.

Lisätietoa maatalouden rahoituksesta

Maatalouden investointeihin ja rahoitustukeen kannattaa tutustua myös seuraavilla sivuilla:

Maaseutuvirasto

Ely-keskukset

 

”Yrittäjinä maidontuotantotilat voivat hakea myös Ely-keskusten ja erilaisten hankkeiden, säätiöiden ja muiden yhteisöjen kehittämistukea ja -rahoitusta.”

uutisia tuottajille
Lisää uutisia uutisarkistossa