Osuuskunta ItäMaito ja Osuuskunta Maitosuomi aikovat yhdistyä

Valion maidonhankintaosuuskunnat ja omistajat Osuuskunta ItäMaito ja Osuuskunta Maitosuomi aikovat yhdistyä 1.9.2019 aloittavaksi uudeksi osuuskunnaksi. Osuuskuntien hallitusten puheenjohtajat allekirjoittivat sulautumissopimuksen keskiviikkona 29.8.2018 Helsingissä. Sulautumisesta päätetään lopullisesti osuuskuntien edustajistojen kokouksissa tämän vuoden syksyllä.

Virallinen tiedote avautuu tästä.


ItäMaito Valmakaupat ovat kaikille avoimia, ystävällisen palvelun ostospaikkoja ympäri itäistä Suomea! Valmakauppojen suorat yhteystiedot löydät sivun alapalkista. Hyödynnä erityisedulliset tarjouksemme. Kysy Valmakaupoista!

Informaatiota valmakaupoistamme

Kuhmo, Polvijärvi ja Suomussalmi  Valmakaupat ovat suljettu ruokatauon aikana klo 11.30-12.00 ja Kestilä klo 11.00-11.30.

Kiteen Valmakaupan uudet aukioloajat: ma-to 9.30-17, pe 9.30-18, lauantaisin suljettu.

Ilomantsin Valmakaupan aukioloajat: ma-pe 9-16.30, la 10-13

Kaikkien osuuskuntien Valmakauppojen yhteystiedot löytyvät tästä.


 

Nurmirehun laatu ja koostumus kunnossa - tuotanto tasapainossa

Hyvälaatuinen säilörehu on maittavaa ja oikein täydennettynä varmistaa kotoisten rehujen tehokkaan hyödyntämisen, runsaan kuiva-aineen syönnin sekä korkeat maitotuotokset ja lehmien hyvän terveyden. Tätä kautta saadaan myös paras taloudellinen tulos maidontuotannossa.
 

Artturi - säilörehuanalyysi karjan ruokinnan perusteena

Osuuskuntasi neuvojilta, Valmakaupoista ja maitoautoista saat Artturi-näytepusseja säilörehuanalyysiä varten. Kun tutkitutat säilörehun ja tiedät sen koostumuksen, saat suunniteltua ja toteutettua optimaalisen ruokinnan karjallesi. Ruokintasuunnitteluun saat apua ProAgrian asiantuntijoilta.

D-arvo ja rehun laatu ovat tärkeimpiä

D-arvon valinta on tilakohtainen kysymys. Mitä parempi D-arvo on, sitä enemmän lehmät lypsävät ja sitä vähemmän rehuannokseen tarvitaan väkirehua.
Nyrkkisääntönä tavoitellaan  D-arvoa 680-700, mikäli rehualaa on riittävästi. Ensimmäisen sadon D-arvo alentaa kuitenkin toisen sadon D-arvoa, joten sateella lienee järkevämpää tinkiä hieman D-arvosta ja korjata rehu poutasään aikaan.  
Rehun säilönnällistä laatua voidaan parantaa kolmen H:n säännöllä eli hygieenisyydellä, happamuudella ja hapettomuudella. Rehun hyvä säilönnällinen laatu parantaa lehmien syöntiä ja tuotantoa, vähentää hävikkejä sekä varmistaa puhtaan maidon tuotannon.
 

Artturi - korjuuaikapalvelu

Artturi Korjuuaikapalvelu on jokaisen Valiolaisen maitotilayrittäjän käytettävissä Valmassa.

Korjuuaikatiedote sisältää ensimmäisen sadon korjuun aikaan nurmen kasvumalliin perustuvan ennusteen D-arvosta (sulavan orgaanisen aineen pitoisus kuiva-aineessa). Karttamuotoinen ennuste päivittyy joka päivä Ilmatieteen laitokselta saadun säätiedon perusteella.

 

Artturi-korjuuaikapalvelu löytyy Valmasta. 

uutisia tuottajille
Lisää uutisia uutisarkistossa