Osuuskunta ItäMaidon ja Osuuskunta Maitosuomen yhdistyminen varmistui

Osuuskunta ItäMaidon ja Osuuskunta Maitosuomen edustajistot ovat tänään päättäneet, että osuuskunnat yhdistyvät 1.9.2019 uudeksi Osuuskunta Maitosuomeksi. Uutta osuuskuntaa valmistelee ylimenokauden hallitus.

Virallinen tiedote avautuu tästä.


ItäMaito Valmakaupat ovat kaikille avoimia, ystävällisen palvelun ostospaikkoja ympäri itäistä Suomea! Valmakauppojen suorat yhteystiedot löydät sivun alapalkista. Hyödynnä erityisedulliset tarjouksemme. Kysy Valmakaupoista!

Informaatiota valmakaupoistamme

Kuhmo, Polvijärvi ja Suomussalmi  Valmakaupat ovat suljettu ruokatauon aikana klo 11.30-12.00 ja Kestilä klo 11.00-11.30.

Kiteen Valmakaupan uudet aukioloajat 1.11.2018 alkaen: ma-pe 9.30-16.00.

Ilomantsin Valmakaupan aukioloajat: ma-pe 9-16.30, la 10-13

Kaikkien osuuskuntien Valmakauppojen yhteystiedot löytyvät tästä.


Tietosuojaseloste
 

Laatumaito on suomalaisten kunnia-asia!

ItäMaito noudattaa valtakunnallisia ”Valiolaisia kriteereitä” ja alueen tuottajat ovat perinteisesti menestyneet hyvin myös vuosittaisessa maidon laatukilpailussa. Jotta suomalaiset saisivat sitä, mihin ovat jo tottuneet eli parasta mahdollista maitoa, se vaatii kuitenkin huolellista ja pitkäjänteistä työtä maitotiloillamme.

Laatu syntyy huolellisesta työstä - joka päivä

Hyvän laadun taustalla on tietenkin ammattitaito. Tietämys oikeasta ruokinnasta, hygieniasta ja poikkeuksellisten asioiden tunnistaminen oman karjansa osalta ovat avainasioita. ItäMaidon tuotantoneuvojat opastavat laadun parantamisessa esim. lypsyyn, laitteisiin ja olosuhteisiin liittyen.

Valio Lypsy -asiantuntija Teija Tuovinen tekee lypsyn aikaisia VaDia-mittauksia, joilla voidaan selvittää mm. lypsy- ja kaulusalipaineet ja tykytykset. Teijaan (p. 050 384 0476) kannattaa olla yhteydessä ongelmatilanteissa tai mikäli halutaan varmistaa lypsylaitteiden asianmukainen toiminta.

25 vuotta parasta E-luokkaa

Walter Ehrströmin säätiön kultamitalin maidontuottaja saa  tunnustuksena sitkeästä työstään, jonka ansiosta tilalla tuotettu maito on pysynyt parhaassa E-luokassa yhtäjaksoisesti 25 vuotta. Kultaiset mitalit luovutetaan vuosittain huhtikuussa Helsingissä.

Hopeiset, pronssiset ja muut maidontuotannon laatupalkinnot luovutetaan tuottajille osuuskunnan keväisissä ItäMaito-päivissä.

Palkinnonsaajien nimet julkaisemme vuosittain huhti-toukokuun omistajakirjeen yhteydessä.

Kaikkien Walter Ehrström -mitalistien nimet löytyvät Maitohygienialiiton internetsivuilta.

Mitalikuva_Terhi Honkonen

 

Suomessa tuotetaan laadultaan parasta maitoa koko EU:ssa. Vuonna 2018 lähes 97 % ItäMaidon omistajayrittäjien tuottamasta maidosta ylsi parhaaseen E-luokkaan.uutisia tuottajille
 • Kuvia ItäMaito-päivissä 2019 maidonlaatupalkituista

  ...

  » Lue lisää
 • Pemon Päivä Maalla -tapahtuman arvonnassa voittaneet

  ...

  » Lue lisää
 • ItäMaidon Walter Ehrström kultamitalistit juhlivat

  ...

  » Lue lisää
Lisää uutisia uutisarkistossa