Osuuskunta ItäMaidon ja Osuuskunta Maitosuomen yhdistyminen varmistui

Osuuskunta ItäMaidon ja Osuuskunta Maitosuomen edustajistot ovat tänään päättäneet, että osuuskunnat yhdistyvät 1.9.2019 uudeksi Osuuskunta Maitosuomeksi. Uutta osuuskuntaa valmistelee ylimenokauden hallitus.

Virallinen tiedote avautuu tästä.


ItäMaito Valmakaupat ovat kaikille avoimia, ystävällisen palvelun ostospaikkoja ympäri itäistä Suomea! Valmakauppojen suorat yhteystiedot löydät sivun alapalkista. Hyödynnä erityisedulliset tarjouksemme. Kysy Valmakaupoista!

Informaatiota valmakaupoistamme

Kuhmo, Polvijärvi ja Suomussalmi  Valmakaupat ovat suljettu ruokatauon aikana klo 11.30-12.00 ja Kestilä klo 11.00-11.30.

Kiteen Valmakaupan uudet aukioloajat 1.11.2018 alkaen: ma-pe 9.30-16.00.

Ilomantsin Valmakaupan aukioloajat: ma-pe 9-16.30, la 10-13

Kaikkien osuuskuntien Valmakauppojen yhteystiedot löytyvät tästä.


Tietosuojaseloste
 

19 myymälää ja mylly – toivottavat kaikki tervetulleiksi!

ItäMaidon Liperin Mylly siirtyi rehuissa luomuun

Osuuskunta ItäMaito ja Raisioagro Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen luomurehun valmistuksesta ItäMaidon Liperin Myllyssä.  Luomurehun tuotanto Liperissä käynnistyi syksyllä 2012.

Liperin Mylly siirtyi rehunvalmistuksessa kokonaan luomuun.  Luomurehut valmistetaan Raisioagron tuotemerkillä ja ne ovat myynnissä koko maassa. Raisioagro vastaa raaka-aineiden hankinnasta, luomurehujen tuotekehityksestä sekä markkinoinnista ja jakelusta.  ItäMaidon ja Raisoagron yhteistyönä syntyviä luomurehuja on mahdollisuus hankkia myös Valioryhmän hankintaosuuskuntien tuottajamyyntien kautta.

Raisoagro laajentaa luomuviljojen ja valkuaiskasvien sopimusviljelyä. Tavoitteena on lisätä erityisesti luomurypsin, -härkäpavun ja –herneen sopimusmääriä.   

Luomuviljojen ja valkuaiskasvien viljelyn ja hankinnan kehittämisessä yhteistyökumppani on ProAgria.

Valittu linjaus perustuu Liperin myllyn liiketoimintasuunnitelman rakentamiseen ItäMaidossa. Toiminnan kehittämisellä haetaan myllytoiminnalle tulevaisuuden jatkuvuutta. Luomurehunvalmistukseen siirtymisellä ei ole henkilöstövaikutuksia.

Liperin Myllyn kapasiteetti sopii hyvin luomurehun valmistukseen. Tavoitteena on valmistaa rehuja kotimaisista raaka-aineista. Yhteistyöllä Raisioagron kanssa parannetaan kotimaisen luomurehun saatavuutta, mikä helpottaa luomukarjatilojen ruokinnan suunnittelua ja rehujen hankintaa.

Tavanomaisia rehuja tarjotaan Raisioagro-yhteistyön kautta.

ItäMaidon Liperin Mylly valmistaa elintarvikejauhoja ja rehuja. Elintarvikejauhoissa luomu on ollut tuotevalikoimassa jo vuosia. Luomutuotevalikoimassa on ohrasuurimo, vehnälese sekä erilaisia jauhoja. Kaikki myllyn käsittelemä vilja on kotimaista. Liperin myllyn elintarviketuotteita löytyy valtakunnallisesti mm. S-Ryhmän liikkeistä.

Lisätietoja:

Ilpo Lukkarinen, toimitusjohtaja Osuuskunta ItäMaito 050-3840479

Mikko Leinonen, kauppatoiminnan esimies 050-3841146

Kari Huikuri, Liperin myllytoiminnan vastaava 050-3981180

Myymäläketjumme ulottuu 5 maakunnan alueelle. Fuusioitumisen yhteydessä 1.1.2010 myös Liperin Mylly sulautui osaksi Osuuskunta ItäMaitoa. Liperin Mylly -tuotemerkin alla valmistetaan jauhotuotteita, myös suosittuja luomujauhoja.

Kaikille avoimet myymälät

Edelleen myymälöissä törmätään vanhaan ”meijerinmyymälä”-myyttiin, että myymälöissä voisivat asioida vain osuuskunnan jäsenet. Näin ei ole ollut enää vuosikymmeniin, vaan myymälät ovat kaikille avoimia ostospaikkoja.

Myymälöiden valikoima vaihtelee, joten tutustu lähimpään myymälääsi klikkaamalla sivun alareunasta paikkakunnan nimeä!

Tehdastoimitukset suoraan tuottajille

Myymälöissämme on tuotekohtaisia eroja, mutta kaikista voi tilata suuremmat erät ns. tehdastoimituksena suoraan tilallesi. Kysy tarjousta laadukkaista rehuvalikoimista, lannoite- ja kalkkieristä, siemenistä markkinahintaan sekä voitelu- ja polttoöljytoimituksista! Sivun alareunasta löydät lähimmän myymäläsi yhteystiedot, josta voit kysyä lisää.

Maidontuottajillemme edulliset pientarvikkeet ja Valio elintarvikkeet maitoautotoimituksella

Osuuskunnan maidontuottajat voivat tilata Valmakaupasta kaikkia sen valikoimiin kuuluvia tuotteita ja saada ne suoraan kotiinsa jo seuraavana päivänä maitoauton mukana. Tilaukset hoituvat netissä ympäri vuorokauden. Kuluvan päivän maitoautotoimituksiin tilaukset pitää olla tehty edellisenä päivänä klo 10 mennessä. Perjantaina klo 10.00 jälkeen jätetty tilaus käsitellään maanantaina. Valmakaupasta näet tuotteiden hinnat ja huomaat kuinka edullisia elintarvikkeet ovat myymälöissämme. Valmakauppaan pääset suoraan Valmasta.

 
KAUPALLISIA TIEDOTTEITA

Tiesithän, että meillä on monipuoliset maksuvaihtoehdot!

Maksuajoista voit neuvotella myymäläsi kanssa. ( pankkimaksu, maitotiliperinnät jopa kuuteen maitotiliin jaettuna, tai syksyn maataloustukiin).

Ajankohtaista:

NYT MYÖS IRTOTURVETTA KAUTTAMME. Kysy lähimmästä myymälästämme!

Polttoöljyt päivän hintaan, kysy lähimmästä myymälästäsi!

Myös lämmityspelletit kauttamme!

Cemagron ja Yaran lannoitteet kauttamme. Nämäkin kerryttävät ostohyvitystä!

Kuttereita suoraan myymälästä tai isompina erinä suoraan kotiin toimituksina.

Nyt myös kotimaiset Demeca ilmanvaihtoratkaisut - lisätietoa tästä linkistä.

uutisia tuottajille
 • Kuvia ItäMaito-päivissä 2019 maidonlaatupalkituista

  ...

  » Lue lisää
 • Pemon Päivä Maalla -tapahtuman arvonnassa voittaneet

  ...

  » Lue lisää
 • ItäMaidon Walter Ehrström kultamitalistit juhlivat

  ...

  » Lue lisää
Lisää uutisia uutisarkistossa