ItäMaito Valmakaupat ovat kaikille avoimia, ystävällisen palvelun ostospaikkoja ympäri itäistä Suomea! Valmakauppojen suorat yhteystiedot löydät sivun alapalkista. Hyödynnä erityisedulliset tarjouksemme. Kysy Valmakaupoista!

Informaatiota valmakaupoistamme

Kuhmo, Polvijärvi ja Suomussalmi  Valmakaupat ovat suljettu ruokatauon aikana klo 11.30-12.00 ja Kestilä klo 11.00-11.30.

Kiteen Valmakaupan uudet aukioloajat 1.11.2017 alkaen: ma-to 9.30-17, pe 9.30-18, la 10-14

Ilomantsin Valmakaupan aukioloajat: ma-pe 9-16.30, la 10-13


 

Hallintorakenne

ItäMaidon hallintorakenne

ItäMaito on maidontuottajien omistama osuuskunta

ItäMaidon omistaa maidontuottajat. Omistajien päätäntävalta kanavoituu edustajiston kautta. Jäsentilojen isännät ja emännät valitsevat edustajiston neljäksi vuodeksi kerrallaan postivaalissa. ItäMaidon säännöt ja vaalijärjestys avautuu tästä. Edustajiston vaaliin voi osallistua aktiivisesti osuuskuntaan maitoa toimittavan jäsentilan karjanhoitoon osallistuva henkilö.  ItäMaidon toisessa edustajiston vaalissa talvella 2014 edustajistoon valittiin 70 edustajaa eri puolilta toiminta-aluettamme. Edustajiston vaalin äänestysprosentti nousi ilahduttavasti yli 55 prosenttiin.

ItäMaidon edustajiston tärkeimpiä tehtäviä on valita osuuskunnalle hallitus, edustajiston tarkkailijat ja tilintarkastajat, vahvistaa tilinpäätös, sekä päättää tilikauden tuloksen käytöstä. Lisäksi edustajisto antaa suuntaviivoja osuuskunnan toiminnan kehittämiseen sekä toimii tärkeänä linkkinä ja tiedonvälittäjänä osuuskunnan ja jäsentilojen välillä. Osuuskunta pitää normaalisti kaksi kokousta vuodessa.

Edustajiston keskuudestaan valitsemat edustajiston tarkkailijat perehtyvät tarkastuskokouksissaan osuuskunnan toimintoihin ja hallintoon. Tarkkailijat perehtyvät kirjanpitoon ja taloushallintoon tavatessaan tilintarkastajia. Edustajiston tarkkailijat raportoivat havainnoistaan edustajistolle.

ItäMaidon edustajisto valitsee osuuskunnan hallituksen.  Tällä hetkellä hallituksessa on yhdeksän jäsentä eripuolilta toiminta-aluettamme. Hallituksen kokouksia on keskimäärin kerran kuukaudessa. Kokouksiin osallistuu myös edustajiston puheenjohtajat  ja esittelijänä toimii yleensä toimitusjohtaja. Hallitus päättää ItäMaidon strategisista linjauksista ja esimerkiksi  omaisuuden käyttöön liittyvistä asioista. Hallitus vahvistaa vuosittain toimintasuunnitelman, tavoitteet ja budjetin, sekä seuraa niiden toteutumista.  Hallituksen on edistettävä osuuskunnan etua huolellisesti  ja hoidettava sen asioita osuuskuntalain ja osuuskunnan sääntöjen mukaisesti. Osuuskunnan hallitus valitsee toimitusjohtajan, joka tiiviissä yhteistyössä hallituksen kanssa valmistelee ja johtaa osuuskunnan toimintaa.

Myös Valio Oy korkeimmat elimet, eli hallitus ja hallintoneuvosto, koostuvat maidontuottajajäsenistä. ItäMaito osallistuu merkittävällä panoksella Valion hallintoon. Valion hallintoneuvostossa kuusi henkilöä ja nelihenkisessä hallituksessa yksi jäsen on ItäMaidosta.

 
uutisia tuottajille
Lisää uutisia uutisarkistossa